Gå till innehåll

1977, Etiopien

Svartvitt porträtt av en man som kollar rakt in i kameran

Tamrat Gezahegne gillar att experimentera med saker han hittar – föremål som används för att leva, överleva och de som väcker nyfikenhet och överraskar. Han ändrar ständigt deras form, syfte och utseende, vilket gör det till en upprepad praxis som symboliserar livets pågående natur i olika former.

Konstnärsateljéer är som portaler som förbinder verkliga och imaginära rum, vilket möjliggör utforskning av nya sätt att tänka. Dessa utrymmen ger en känsla av trygghet och stillhet, där oändliga möjligheter kan utvecklas fritt. För Gezahegne är hans studio en plats för uppkomst, anslutning, födelse och återfödelse. Varje objekt i ateljén verkar levande, med flera linjer som sträcker sig från dem, ändrar position, växer och utvecklas.

Gezahegnes breda perspektiv på världen gör det möjligt för honom att omfamna komplexiteten fullt ut, och tjäna som grunden för hans konstverk. Med tiden bildar han en djup koppling till föremål innan han omvandlar och omdefinierar deras värde. Oavsett om han utforskar Addis Abebas komplexa relation eller reser till olika länder, belyser Gezahegnes verk skärningspunkten mellan varaktiga inhemska metoder och det ständigt föränderliga stadslandskapet.

Gezahegne uppmuntrar sin publik att vara medveten och att omfamna ett brett inre värdesystem som ger betydelse åt våra sinnesupplevelser när de tittar på hans konst.

Webbplats

tamratgezahegne.com/

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se