Gå till innehåll

Alex Rosa, Conny Karlsson Lundgren, A. Karlsson Rixon

Alex Rosa, 1985, Finland, verksam i Sverige. Conny Karlsson Lundgren, 1974, Sverige. A. Karlsson Rixon, 1962, Sverige.

Alex Rosa foto: Anna Bågefalk. Conny Karlsson Lundgren foto: Mike Karlsson Lundgren. A. Karlsson Rixon foto: Michele Randleston.

Alex Rosa

Med ett queert förhållningssätt och utifrån en ickebinär könsidentitet utforskar den skulptur, installation och performance.

Alex Rosa arbetar med naturen för att människan kan relatera till sitt inre och yttre liv genom den. En rotvälta i en installation kan föra tankarna till människans rotsystem och sårbarhet. Det finns ett intresse för hur oskrivna regler påverkar oss, hur platsen vi bor på och vad vi omges av formar oss.

Den undersöker aspekter av att leva i vår samtid och leker med identiteter.

Webbplats

alexrosabasura.tumblr.com

Conny Karlsson Lundgren

Conny Karlsson Lundgren (född 1974, Västervik) har sin bas i Stockholm och Hoby Mosse. Han arbetar med film, text, bild och performance för att utforska gränser kring sociala, politiska och privata identiteter.

Karlsson Lundgren har en masterexamen från Konsthögskolan Valand i Göteborg och har ställt ut nationellt och internationellt sedan dess. Han finns representerad i samlingarna på Moderna museet och Göteborgs konstmuseum.

Våren 2024 hade han en övergripande soloutställning på Bonniers Konsthall och har producerat Gläntan, Sveriges första HBTQI+-monument som invigdes i Göteborg 2023.

Webbplats

www.karlssonlundgren.se

A. Karlsson Rixon

Axel (Annica) Karlsson Rixon (född 1962, Göteborg) gick ur Nordens Fotoskola 1988, och var del av generationen som gjorde att fotografi fick en självklar plats inom konstinstitutionerna i Sverige på 90-talet.

Hen har sedan dess varit aktiv som konstnär med det fotografiska som utgångspunkt, tog en MFA vid CalArts (1997) och disputerade i fotografisk gestaltning vid Göteborgs universitet (2016). Karlsson Rixon är representerad på Moderna Museet, Göteborgs konstmuseum m.fl. andra konstsamlingar.

De senaste åren har hen blandat egna konstnärliga projekt med offentliga gestaltningsuppdrag. Hen delar sin tillvaro mellan Brännö och Los Angeles.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se