Gå till innehåll

Alla är välkomna till OpenArt, konstbiennalen i Örebro, där samtidskonst från hela världen upplevs utomhus och utan entrébiljett.

OpenArt är Örebros återkommande konstbiennal, där samtidskonst från hela världen samsas mitt i staden och upplevs utan entrébiljett. Du möter konsten i väntan på bussen, på väg till caféet, på promenaden längs med Svartån, i jakt på en uteservering eller i shoppingfönstret.

Samtidskonsten blir under tre månader en del av centrala Örebro, där den lockar till nyfikenhet, skapar oväntade samtal och väcker nya tankar.

En man och en kvinna sitter på en parkbänk i stadsmiljö. En skulptur är placerad på ryggstödet. En kvinna går förbi framför dom. Skulpturen är cirka 30-40 cm hög och är gjord av hårt ihoplindad svart textil.

Konstverket cargo av Susanne Schmidt-Nielsen, OpenArt 2022.

OpenArt 2024

Invigningen av årets konstutställning kommer att äga rum den 15 juni och utställningen pågår fram till 8 september.

OpenArt arbetar för att tillgängliggöra samtidskonsten för så många som möjligt. Genom sin placering att närvara i staden finns ofta möjligheten att uppleva konstverken från olika håll, samt på dygnets alla timmar.

OpenArt erbjuder information om utställningen och konstverken på hemsida och i app på svenska och engelska. I OpenArt-appen hittar du även ljudsatta och teckenspråkstolkade texter.

Guidningar erbjuds under utställning på svenska, engelska, svenskt teckenspråk och med syntolkning.

Med tåg

Från Örebro Centralstation är det 500 meter till Örebro slott och hjärtat av utställningen. Från tågstationen Örebro Södra kan du enkelt ta dig till centrum och de södra delarna av utställningen.

Med buss

Från Örebro Centralstation är det 500 meter till Örebro slott och hjärtat av utställningen. I centrala Örebro går stadsbussar genom utställningsområdet. Du hittar tidtabell i länstrafikens app eller på länstrafikens hemsida.

Med bil

Det finns ingen egen besöksparkering för OpenArt men runt om i centrala Örebro finns parkering och parkeringshus.

För mer information om var du hittar parkering i Örebro.

För mer information om vad du kan göra i Örebro, besök www.visitorebro.se eller City Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se