Delta i Skräpplockardagarna 2024

Nu är årets Skräpplockardagar i gång! Tillsammans med hundratusentals barn och unga finns möjligheten att vara med och göra något stort i vår. Anmäl din förskola eller skola hos Håll Sverige Rent.

Foto: Håll Sverige Rent.

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent och är årets största skräpplockaraktivitet för barn och ungdomar. Förra året var över 700 000 personer med och plockade skräp.

Alla förskolor och skolor som deltar i Skräpplockardagarna får ta del av ett utbildningsmaterial som är kopplat till läroplanen och de globala målen. Syftet med Skräpplockardagarna är inte bara att städa. Det ska också vara en rolig och pedagogisk aktivitet, som öppnar upp för samtal om miljö och hållbar utveckling. Samtalet är därför minst lika viktigt som själva skräpplockandet!

Ett 50-tal förskolor och skolor i Örebro kommun är redan anmälda till årets Skräpplockardagar. På Håll Sverige Rents webbplats kan du se om din förskola eller skola redan är anmäld till årets aktivitet, eller anmäla er. Kampanjen pågår till och med 31 maj.

Frågor? Kontakta: Josefine Smeds, miljöstrateg på Kommunledningsförvaltningen.

josefin.smeds@orebro.se

Pedagogiskt material

Använd Håll Sverige Rents pedagogiska material för att knyta skräpplockningen till er undervisning. Anpassade skolformer saknar egen sida utan utgår från någon av dessa:

Senast uppdaterad:

Publicerad: