Zucchinifritters med myntayoghurt

Du behöver inte salta den här rätten. Halloumin har redan så mycket sälta i sig så det räcker.

Flera biffar gjorda av zucchini och halloumiost med en klick myntayoghurt på varje, och skivade citroner som dekoration bredvid.

Zucchinifritters med myntayoghurt. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid cirka 35 min
4 portioner

Ingredienser

1 zucchini
1 halloumiost
1 gul lök
2 ägg
½ dl ströbröd
svartpeppar
olivolja att steka i
2 dl matyoghurt
1 kruka mynta
salt
1 citron
4 portioner bulgur

Gör såhär

1. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet och lägg ner i ett durkslag över diskhon. Salta riktigt och låt zucchinin vattna av sig i 15 minuter. Skölj sedan noga av saltet och pressa bort så mycket vatten du kan.

2. Hacka myntan och blanda tillsammans med yoghurt. Smaka av med salt och ställ yoghurten i kylen fram till servering.

3. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

4. Riv halloumi och löken på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med zucchini, ägg, ströbröd och svartpeppar.

5. Hetta upp en stekpanna med riktigt med olivolja. Forma smeten till 6–8 biffar och stek i pannan på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida.

6. Servera tillsammans med bulgur, myntayoghurt och några klyftor citron.

Senast uppdaterad:

Publicerad: