Broccoli- och västerbottenpaj

En favoritpaj i en lite grönare och nyttigare version.

Pajform med broccoli och västerbottenost paj i.

Broccoli- och västerbottenpaj. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid cirka 40 min
4 portioner

Ingredienser

125 g smör eller margarin
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
250 g broccoli
1 purjolök
1 röd paprika
150 g färskost
2 ägg
1 dl mjölk
150 g västerbottenost
smör och/eller olja till stekning
salt och peppar

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen till en jämn deg. Tryck ut i en pajform (ca 24 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

3. Ansa och skiva purjolöken, dela broccolibuketterna i mindre delar och skär paprikan i tärningar. Fräs lök, broccoli, och paprika tillsammans med lite smör och/eller olja i en stekpanna tills de mjuknat. Häll ner grönsakerna i pajskalet.

4. Vispa ägg, mjölk, västerbottenost, färskost, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna i pajskalet och grädda sedan i ugnen ca 20 minuter, tills äggen har stannat.

Senast uppdaterad:

Publicerad: