Svampsoppa med rostade ostmackor

Svamp är perfekt att göra soppa på eftersom svampen har så mycket god smak i sig själv.

Skål med svampsoppa och en rostad brödpinne med smält ost som sticker upp ur soppan, en till bördpinne till vänster om skålen och en sked till höger.

Svampsoppa med rostade ostmackor. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid cirka 30 min
4 portioner

Ingredienser

400 g champinjoner eller blandade svampar
1 stor gul lök
5 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
smör att steka i
4 skivor gott vitt bröd
1 dl riven ost
ev. tryffelolja till servering

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skölj och grovhacka svampen. Skala och hacka den gula löken.

3. Hetta upp en kastrull med en stor klick smör. Fräs svampen och löken tills den mjuknat. Häll över vatten och grädde. Lägg i buljongtärningen och låt soppan sjuda i 10–15 minuter.

4. Strö riven ost över brödskivorna och rosta i ugnen i ca 5 minuter, eller tills osten fått lite
färg.

5. Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan tillsammans med ostmackorna och droppa eventuellt lite tryffelolja över soppan.

Senast uppdaterad:

Publicerad: