Vegetarisk lasagne

I denna lasagne ersätts béchamelsåsen med keso, vilket ger en fräsch och mycket god middag!

Tallrik med vegetarisk lasagne och en liten grön kryddkvist som dekoration.

Vegetarisk lasagne. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid cirka 45 min
4 portioner

Ingredienser

1 gul lök
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
300 g fryst spenat
2 morötter
1 förpackning krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt färska lasagneplattor
500 g keso
1 dl riven ost
olja, salt, peppar
oregano

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 225 C°.

2. Hacka lök, vitlök och svamp i småbitar och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet.

3. Fräs löken mjuk i en kastrull tillsammans med lite olja. Tillsätt den hackade svampen, vitlök och morötter och fräs i någon minut.

4. Tillsätt spenat, krossade tomater och grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.

5. Smörj en ugnssäker form och varva tomatsåsen med lasagneplattor och keso. Lägg ett lager tomatsås överst och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.

Senast uppdaterad:

Publicerad: