Klassisk Dhal med stekt tortilla

Dhal är en indisk linsgryta som finns i massvis med olika varianter – allt ifrån väldigt enkel till lite mer exklusiv och avancerad.

Stor skål med linsgrytan Dahl i, till vänster ligger tre trekantiga stekta tortillabröd med smält ost i.

Klassisk Dhal med stekt tortilla. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid cirka 40 min
4 portioner

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2–3 krm chiliflakes
2 tsk garam masala
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk riven färsk ingefära
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
4 dl kokosmjölk
salt
svartpeppar
4 tortillabröd
olja till stekning
2 dl riven ost

Gör såhär

1. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja och fräs lök och vitlök i några minuter.

2. Rör ner curry samt alla kryddor och ingefära och fräs runt i någon minut. Häll i linserna och rör om ordentligt. Tillsätt sedan krossade tomater och kokosmjölk. Rör om och låt linsgrytan koka på medelvärme i 25 minuter.

3. Smaka av Dhalen med salt, peppar och curry.

4. Lägg ut två tortillabröd och fördela osten över. Lägg på de två andra tortillabröden och stek i en het panna med olja

5. Servera bröden tillsammans med Dhalen.

Senast uppdaterad:

Publicerad: