Hantera och ändra inställningar i ett team

Guiden visar hur du hanterar inställningar i ett team. T.ex. skapar kanaler och genvägar för arbetsmaterial som ni vill samla på ett ställe.

Guiden som video

1. Klicka på de tre prickarna.

I menyn som dyker upp kan du t.ex. skapa flera Kanaler i ditt team.

När du lägger till en kanal kan du välja Standard, om den ska vara tillgänglig för alla medlemmar i teamet, eller Privat, endast tillgänglig för vissa medlemmar i teamet.

I en Privat kanal anger du vilka specifika medlemmar som ska ha tillgång till kanalen. Du kan även lägga till medlemmar i efterhand, eller göra inställningar för olika behörigheter.

Inlägg

Inlägg är som en chatt för den specifika kanalen. Alla medlemmar kan skriva inlägg och dela filer med varandra. Delade filer sparas under fliken Filer. För att göra ett inlägg skriver du i rutan och klickar Enter eller använder pilen under inlägget.

Taggar

Genom Hantera taggar kan du som är ägare till teamet skapa taggar för olika grupper. T.ex. taggen @samordnare eller taggen @projektledare.

Klicka på Hantera taggar för att namnsätta en tagg och tilldela personer. När du sedan skriver ett inlägg och vill påkalla uppmärksamhet från en specifik grupp skriver du @taggensnamn i inlägget.

Filer

Under fliken Filer kan du välja att skapa en ny fil genom att klicka på Nytt. Du kan även ladda upp befintliga filer genom att klicka på Ladda upp och bläddra fram den fil du vill spara i kanalen.

Flikmenyn

Kanalerna har en flikmeny som alltid innehåller Inlägg och Filer. Utöver det så kan du anpassa den genom att klicka på + och lägga till innehåll.

Du kan nu välja att; skriva in en länkadress till en webbplats, länka till en sida på intranätet, lägga upp en PDF eller lägg till något annat ni lätt behöver komma åt i kanalen.

Det du väljer här är individuellt för just den kanal du befinner dig i. Inga andra kanalers flikar ändras.

Senast uppdaterad:

Publicerad: