Registrera mobilnummer för att återställa lösenord (anställd i Örebro kommun)

Guiden visar hur du registrerar dig i Microsofts säkerhetsportal för att få SMS till din mobiltelefon vid verifiering för Multifaktorsautentisering (MFA) och lösenordsåterställning.

Förutsättningar

  • Guiden förutsätter att du har ett aktivt lösenord som ska bytas. Om du inte har något aktivt lösenord behöver du kontakta din chef.
  • Om du byter telefonnummer måste du göra om registreringen.

Har du redan registrerat dig för att ta emot SMS eller använder app för att ta emot verifiering vid MFA behöver du inte göra nya inställningar för lösenordsåterställning. Tjänsten använder samma kontaktinformation.

Ny telefon?

Om du använt app som verifieringsmetod, MS Autenticator, och har en ny telefon men har kvar samma telefonnummer, så behöver du installera appen MS Autenticator på nytt i den nya telefonen. Du kommer då behöva tillgång till den tidigare mobiltelefonen för att kunna verifiera bytet.

Nytt telefonnummer?

Om du använt SMS som verifieringsmetod och har fått ett nytt telefonnummer behöver du registrera ditt nya telefonnummer i portalen. Du kommer då behöva tillgång till det tidigare telefonnumret för att kunna verifiera bytet.

Saknar du tillgång till din tidigare telefon eller ditt telefonnummer, mejla till teknikstod@orebro.se från din @orebro.se-mejladress och be om återställning av MFA.

Om din medarbetare har glömt sitt lösenord så skickar du in Anmälan om registrering till lösenordsportalen.

1. På din dator börjar du med att gå in på: https://mysignins.microsoft.com/security-info Du kommer då att se bilden nedan. Klicka Nästa.

2. Välj Jag vill konfigurera en annan metod.

3. Välj Telefon och klicka Bekräfta.

4. Du väljer nu vilket telefonnummer du vill få bekräftelse-SMS skickade till.

5. Byt land till Sweden +46 och ange det telefonnummer som du vill få dina bekräftelse-SMS till. Tänk på att telefonen måste kunna ta emot SMS.

Du behöver nu tillgång till både din telefon och din dator

6. När du skrivit in telefonnumret klickar du Nästa.

7. Du kommer nu få Ange kod som du fått via SMS skickat till det numret du angav. Klicka Nästa.

8. Klicka Nästa.

9. Du får en bekräftelse på att allt gått bra, klicka på Klar.

10. Du är nu klar med dina inställningar för att verifiera dig via SMS. På översiktssidan ser du vilket telefonnummer du har registrerat och vilken metod för som är din standardinloggningsmetod.

Viktigt! Läs detta innan du stänger webbläsaren.

Du ska endast skriva in din kod i en ruta när du själv skickat förfrågan om att få koden. Till exempel när du vill logga in eller måste återställa ditt lösenord. Lämna inte ut koden till någon annan.

Koden ger möjlighet att logga in på kommunens nätverk och byta ditt lösenord. Lämnar du ut den till annan riskerar du att släppa in obehörig i kommunens nätverk. Behandla den som din bankkod eller ditt BankID.

Senast uppdaterad:

Publicerad: