Skapa planeringsområden och planering

Den här guiden visar hur du använder planeraren i Itslearning och beskriver hur du skapar planeringar och planeringsområden.

1. För att skapa ett nytt planeringsområde inom en kurs, klicka på Planeringar.

2. Klicka på Lägg till planeringsområde

Ett planeringsområde kan vara ett samlat område inom en kurs, t.ex. hälsa och livsstil inom idrott eller ett temaarbete om andra världskriget i historia.

3. Välj en lämplig rubrik för ditt planeringsområde och klicka på Spara.

4. Inom ditt planeringsområde kan du nu skapa planeringar. Det gör du genom att klicka på Lägg till planering.

En planering kan t.ex. vara en lektion eller en viss tidsperiod. Du bestämmer det genom att välja datum på din planering. 

5. Du kan ändra utformningen av din planering till antingen Tabell eller Lista. I den här guiden används listvyn

6. Du kan nu ange en Rubrik för din planering och sätta Datum. Planeringen kommer vara aktiv på kursens översiktssida och i elevernas Itslearning-kalender, ifall du skapat schemapositioner där.

Skriv en Beskrivning som berättar vad eleverna ska arbeta med. Om du klickar på pennan får du upp fler möjligheter, så som formatera text, lägga till bild och videoklipp etc.

Under Resurser och aktiviteter kan du lägga till resurser (filer, länkar) och aktiviteter (t.ex. uppgifter, inlämningsuppgifter, undersökningar). Du kan även koppla Lärandemål till en planering.

7. Du är nu klar med din planering. Planeraren har ingen spara-knapp utan den sparas automatiskt.

Om du har ställt in att en mapp ska skapas för varje arbetsområde så har en ny mapp nu skapats under innehåll i din kurs. I den mappen kommer resurserna och aktiviteterna skapas.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?