Ansökan till Kvalitetspriset 2021!

2019 vann Vivalla förskoleområde Örebro kommuns kvalitetspris. Bland annat lyckades man genom systematiskt arbetsmiljöarbete minska sjukfrånvaron till nära hälften på tre år. Vi på Pedagog Örebro tycker det är dags för ytterligare en pedagogiskt verksamhet att vinna 2021!

Kvalitetspriset 2020

Syftet med kvalitetspriset är att uppmärksamma en verksamhet som med systematisk utveckling förbättrar sin service till kommunens invånare

OBS! 17 november är sista dag att ansöka om Kvalitetspriset 2021.


Informationsmöte inför ansökan

Den 23 september kl. 13.30–15.30 är du välkommen att vara med på ett digitalt informationsmöte inför ansökan till Kvalitetspriset. Anmäl dig senast den 20 september till Klara Melander, via mejl klara.melander@orebro.se. Det kommer en bekräftelse i form av en kalenderbokning.

Vem kan söka?

Kvalitetspriset kan sökas av kommunala enheter, fristående skolor och förskolor samt verksamheter som kommunen har entreprenadavtal med.

Vad består priset av?

Vinnarna får statyetten "Nya steg" (konstnär Göran Hägg), diplom samt 100 000 kronor att använda för fortsatt utvecklingsarbete och kompetenshöjning.

Bedömning

Bedömningen sker genom poängsättning. Bedömningen viktas på vad man vill fokusera på ett visst år. Ansökningarna kommer att bedömas utifrån följande bedömnings­områden.

  • Resultat
  • Delaktighet
  • Process
  • Lärande organisation

En bedömningsgrupp gör första sorteringen. Därefter väljer juryn ut vinnaren av kvalitetspriset.

Jury

Juryn består av representanter från Sveriges kommuner och regioner (SKR), näringslivet, det civila samhället, förra årets vinnare samt av Örebro kommuns kommundirektör.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!