Anta Minimeringsmästarnas textilutmaning

Delta i den nationella tävlingen Minimeringsmästarna! Temat på den femte och sista digitala utmaningen är Textil. Gör om ett klädesplagg till något annat, använd enbart fyra klädesplagg under en vecka eller hitta det äldsta klädesplagget som du fortfarande använder. Utmaningen pågår till 9 oktober. Rapportera till Minimeringsmästarna när du gjort utmaningen så har du chans att vinna priser!

Händer som håller i en trave med hopvikta jeans och Minimeringsmästarnas logga i ena hörnet.

Har du kläder som du aldrig använder? Testa att göra om dem till något annat! Foto: Minimeringsmästarna

14 kilo textilier

Temat på den femte och sista utmaningen i tävlingen Minimeringsmästarna är Textil. Visste du att vi i Sverige köper ungefär 14 kilo textilier per person och år? Samtidigt slänger vi 7 kilo textilier i soporna varje år!

De klädesplagg vi köper används i snitt endast sju gånger innan de slängs. Både produktionen och konsumtionen av textilier har en enorm miljöpåverkan. Därför måste vi bli bättre på att förlänga livet på våra kläder och textilier.

Anta utmaningen

Delta i tävlingen och bli en digital minimeringsmästare genom att göra en eller flera utmaningar och dela hur du gjort i dina sociala medier. Det finns flera utmaningar på temat Textil som du kan välja mellan som ger olika poäng: Testa att göra om ett klädesplagg till något annat, använd enbart fyra klädesplagg under en vecka eller hitta det äldsta klädesplagget som du fortfarande använder och dela ett foto på dig med plagget.

Rapportera in vilken utmaning du gjort till Minimeringsmästarna senast 9 oktober så har du chans att vinna priser!

Läs om utmaningarna på Minimeringsmästarnas webb.

Så här gör du för att delta:

  1. Följ Minimeringsmästarna på Facebook eller Instagram.
  2. Genomför en eller flera utmaningar på temat hållbar konsumtion.
  3. Lägg upp en bild, film eller händelse när du genomför utmaningen och tagga @minimeringsmastarna
  4. Använd gärna några av dessa också: #minimeringsmästarna #minimeringsmästarna_örebro #digitalminimeringsmästare #nöjdpunkt #tävling #utmaning
  5. Rapportera din genomförda utmaning som digital minimeringsmästare på Minimeringsmästarnas hemsida senast 25 september.

Vad är Minimeringsmästarna?

Minimeringsmästarna är en nationell tävling med fokus på hållbar livsstil och att minska sitt avfall. Tävlingen drivs av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige. Örebro kommun ansvarar för genomförandet på lokal nivå. Minimeringsmästarna ingår som en del i satsningen att minska mängden avfall i Örebro kommun med 25 procent till år 2025.

Läs mer om Minimeringsmästarna.

Läs mer om hur kommunen ska minska avfallet.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!