Skapa flera skrivbord i Windows 10

Den här guiden visar hur du kan lägga till och arbeta med flera skrivbord i Windows 10. Det kan vara praktiskt om du har många program öppna samtidigt.

1. Öppna aktivitetsvyn

Klicka på Aktivitetsvy - det är knappen till höger om sökknappen med förstoringsglaset vid Start-knappen, beroende på vilken version som du har kan knappen för aktivitetsvy ser lite olika ut, (se bilden)

eller tryck på Windows + Tab-knappen samtidigt på tangentbordet.

Det går att flytta fönster och program mellan de virtuella skrivborden. Klicka på Aktivitetsvy igen och dra det krympta programfönstret som visas på skrivbordet till ett annat skrivbord.

Aktivitetsvyn visar dina öppna program och skrivbord. Där kan du få en överblick samt ordna öppna fönster. Om du har ett eller flera fönster öppna, kommer alla att visas på skärmen i ett mindre format. I det här exemplet visas dina öppna program på skrivbord 1

2. Lägg till ett nytt skrivbord

I aktivitetsvyn finns en knapp för att lägga till ett Nytt skrivbord. Genom att öppna aktivitetsvyn (en knapp intill förstoringsglaset) kan du öppna ett nytt skrivbord med program som du själv väljer ska finnas där.

Klicka på Nytt skrivbord längst ner till höger på skärmen för att skapa ett nytt skrivbord. Dra och släpp ett av de öppna programmen eller fönstren på Skrivbord 2, som är det nya skrivbordet.

Windowsknappen + Tab-knappen är ett snabbkommando för att få fram flera skrivbord.

3. Växla mellan och stäng skrivbord

Byt mellan skrivborden i aktivitetsvyn genom att klicka på "tumnaglarna".
Stäng skrivbord genom att klicka på krysset i det högre övre hörnet-vyn.

Aktivitetsvyn använder du

  • Om du vill hoppa mellan skrivbord.
  • Flytta program och fönster genom att dra och släppa.
  • När fler virtuella skrivbord behöver skapas.

Om du vill att ett fönster ska visas på alla skrivbord som du har skapat kan du enkelt högerklicka på det valda fönstret och välja Visa det här fönstret på alla skrivbord.

Lås fönstret vid sidorna

  • Håll Windows-tangenten nedtryckt och tryck på en av piltangenterna för att fästa fönstret i den kant piltangenten pekar mot. Trycker du på nedåtpil kommer fönstret att minimeras.
  • Det går också att dra ett fönster till sidan för att fästa det där.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?