Skapa en kurs och innehåll i NE:s portal

Du behöver skapa en kurs i NE för att få tillgång till läromedel och länkar för dina elever att följa. Hur du skapar kurser och länkar material visar vi i den här guiden.

Under perioden mars 2020 till juni 2020 har Örebro kommuns skolor tillgång till NE:s digitala läromedel.

Läromedel är ämneskategoriserade och riktar sig till Förskoleklass - Gymnasiet. NE:s läromedel är tänkta som ett komplement till fysiska läromedel.

1. Logga in på E-skola med ditt vanliga användarnamn/lösenord, och klicka dig vidare till NE. I NE loggar du in med ditt Microsoft-konto, alltså samma inloggningsuppgifter som till Office365 (e-post/lösenord).

2. Klicka på Läromedel.

3. Välj ett läromedel genom att klicka på det läromedlet du vill skapa kurs med. I exemplet är kursen Engelska åk 5 vald.

4. Välj Skapa kurs.

5. Skriv in Namn, Termin och Läsår. Klicka sedan på Skapa.

6. Klicka på kursen så får du upp hela kursens innehåll.

7. För att eleverna ska få tillgång till denna kurs och innehållet så kopierar du länkar till innehållet och klistrar in på itslearning.

Klicka på innehållet och för muspekaren över det avsnitt eller kurs du vill dela med eleverna. Klicka på symbolen.

8. Välj att kopiera och klistra sedan in länken i itslearning för delning med eleverna.

Anledningen till att du behöver göra på det sättet är att Örebro kommun endast har licenserna för NE:s läromedel fram till sommaren (20-06-30).

Det material som du skapar i NE/läromedel kommer då att försvinna. Därför behöver resultaten och genomförande dokumenteras i itslearning.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!