Anslut datorn till arbetsplatsen på Citypassagen

Den här guiden visar hur du enklast ansluter din dator till arbetsplatsen på Citypassagen.

Dockan ger en bärbar datoråtkomst till ett större antal och fler typer av anslutningsportar än vad som finns på den bärbara datorn. 

Arbetsplatsen består av en stor högupplöst böjd skärm, enkelt tangentbord, mus samt en docka.

Anslut USB-C kabeln

1. För att sätta igång och börja arbeta behöver du endast ansluta en USB-C kabel till din dator som sitter i dockans ena sida. USB-C kabeln överför data och fungerar som laddare samtidigt.

2. Nu är kabeln ansluten till datorn via kontakten på sidan (1). En indikatorlampa lyser på kontakten när den har ström.

3. Du sätter igång dockan genom att klicka på den runda dockningsknappen ovanpå, starta systemet, aktivera från viloläge (2).

När du arbetat klart på arbetsplatsen behöver endast kabeln mot din bärbara dator tas ur.  Samt om du eventuellt har anslutit egen teknik mot dockan.  

Tänk på:

    • Om du använder egen trådlös mus, anslut då ”usb:n” till din egen dator då det är lätt att annars glömma kvar den i dockan. Markera också genom att klistra etiketter med ditt användar-ID på föremålen som du äger.
    • Glöm inte att även markera ditt användar-ID på dina hörlurar.
    • Skärmen ska inte stängas av när du lämnar din arbetsplats. Om skärmen inte startar upp kan det vara så att den som sist använde datorplatsen eventuellt stängde av skärmen genom knappen längst ned till höger på skärmen. (se bild). 

    Senast uppdaterad:

    Publicerad: